Menta, beneficii neștiute pentru ten

Menta, beneficii neștiute pentru ten

1 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Menta, beneficii neștiute pentru ten

Menta nu este minunată doar într-un pahar cu limonadă rece, într-o zi toridă, de vară, ci are beneficii extraordinare și pentru piele!

Așa cum împrospătează respirația sau ne răcorește, menta are efect similar și când vine vorba despre frumusețea pielii. În primul rând, menta are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene, are un efect calmant pentru piele şi multe alte beneficii pe care îţi propun să le descoperim împreună.

Calmează inflamația

O întrebuințare frecventă a frunzelor de mentă este în cazul înțepăturilor de țânțari! Așadar, pentru a scăpa de mâncărime sau inflamarea locului înțepăturii, freacă ușor pielea cu frunze de mentă și totul este rezolvat! Vor ameliora iritația și mirosul va ține la distanță dușmanii.

Cu ajutorul frunzelor de mentă poţi îngriji cu succes pielea iritată. Mentă are proprietăţi răcoritoare care reduc inflamaţiile pielii, înţepăturile de insecte, arsurile solare şi erupţiile.

Ajută tenul gras

Pe de altă parte, menta este minunată și pentru tenul gras! Mentolul din frunzele de mentă reduce secreţia de sebum din glandele sebacee, ceea ce ajută tenul să revină la normal.

Și cum în unele cazuri, tenul gras vine la pachet cu acnee, află că menta este de ajutor și în această privință! Zdrobește câteva frunze de mentă și aplică această pastă pe coșuri.

Pentru că are efect antiinflamator și antibacterian, menta va grăbi dispariția acneei și vindecarea pielii. Este bună și împotriva cicatricilor.

Are efect răcoritor

Mentă este o sursă bogată de vitamina A şi C, conţine acid folic şi acizi graşi Omega 3. Efectul răcoritor al mentei şi vitaminele ne ajută să luptăm împotriva unor probleme cauzate de soare, precum arsurile solare.

Băile în care se adaugă ulei de mentă sunt deosebit de relaxante pentru mușchi și sinusuri, dar și de un real ajutor în îmbunătățirea circulației sanguine.

Atenție, însă, nu exagera cu uleiul de mentă: doar câteva picături la o cadă plină sunt de ajuns, și nu-l aplica direct pe piele, ci diluat cu ulei de măsline sau migdale. O variantă mai sigură ar fi folosirea produselor de îngrijire care conțin mentă, atât pentru pielea corpului, cât și pentru ten! Astfel, te bucuri de beneficiile acestei plante minunate și nu riști să-ți agresezi pielea!

 

Produse recomandate
Comments