Meditație de dimineață pentru un boost de energie

Meditație de dimineață pentru un boost de energie

14 mai 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Modul în care abordăm primele minute după ce deschidem ochii poate dicta felul în care decurge toată ziua. Astfel, în loc să apeși Snooze pentru încă un pui de somn, ce spui de puțină meditație?

Acele cinci minute de dimineață ar putea face diferența între o zi în care beneficiem de pillow face și nimic nu ne convine și o zi în care avem energie, inspirație și o putere mai mare de concentrare.

Ai la dispoziție o multitudine de meditații cu care îți poți începe ziua. Dacă ești o persoană religioasă, poți invoca îngerul tău păzitor căruia să îi spui dorințele tale pentru ziua respectivă și să îi ceri sprijin. Sau poți invoca prezența unui arhanghel care să îți curețe gândurile negative, fricile și probleme care te macină în acel moment și să îți ofere protecție întreaga zi.

Le vorbești acestor ființe de lumină ca celor mai buni prieteni, în care știi sigur că te poți încrede pentru ajutor. Nu trebuie să folosești cuvinte mari, ci exact limbajul dintre tine și cel mai bun prieten.

Un tip de meditație foarte eficient este cel al afirmațiilor pozitive sau al recunoștinței. Timp de cinci minute, de când deschizi ochii, în loc să verifici telefonul, mulțumești pentru toate lucrurile din viața ta, indiferent cât de banale ți s-ar părea. Chiar și pentru perna moale pe care ai capul, pentru cafeaua care te așteaptă, dușul fierbinte, hainele frumoase sau jobul spre care te îndrepți.

Sau pot fi afirmații de mulțumire pentru sănătate și aici enumeri toate părțile corpului tău și funcțiile acestora: ochi, vedere, urechi, auz, miros, mâini, picioare, ficat, inimă, plămân etc.

 

Inspiri bucurie, expiri tensiune 

Inspiră adânc, ține-ți respirația câteva secunde și apoi expiră. Inspiră din nou și simte energia caldă, ca pe o lumină aurie, strălucitoare, cum îți inundă corpul din creștet până în vârful degetelor de la picioare. Vizualizează această lumină puternică în fiecare celulă a corpului tău.

La fiecare expirație imaginează-ți cum elimini toate fricile, temerile, anxietatea, problemele și durerile fizice sau sufletești. Aerul expirat este, de fapt, tensiunea de care te eliberezi. Cu fiecare inspirație se instalează pacea interioară și chipul îți este învăluit în lumină, iar fiecare expirație te eliberează de toate gândurile negative.

Simți cum îți bate inima puternic, de emoție, pentru frumusețea pe care o vezi în jurul tău. Îți simți plămânii plini de oxigen, te simți ușoară, relaxată și nimic nu îți va răpi această stare. Știi sigur că orice problemă are o rezolvare! Deschizi ochii și îți spui: „Voi avea o zi minunată în care toate îmi vor merge perfect, voi fi inspirată, curajoasă și voi lua cele mai bune decizii!“.

 

Meditație de dimineață pentru un boost de energie
Comments