Gâtul și decolteul merită acum toată atenția ta!

Gâtul și decolteul merită acum toată atenția ta!

15 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Gâtul și decolteul merită acum toată atenția ta!

Pielea de pe gât și decolteu trădează întotdeauna vârsta pentru că este mult mai subțire și se ridează, deci, mai repede. Putem preveni și întârzia, însă, acest proces printr-o îngrijire ca la carte!

În rutina de îngrijire, zona gâtului și a decolteului necesită o atenție la fel de mare precum cea a tenului. Expunerea la soare, hidratarea insuficientă sau chiar poziția de somn afectează și aceste porțiuni, predispuse în egală măsură la lăsarea pielii și formarea de riduri.

Poți observa, la un moment dat, că pielea este mai deshidratată și mai ridată pe gât, iar zona decolteului prezintă pete maronii, caracteristice unei expuneri inadecvate la soare. 

Ce poți face ca pielea gâtului și a decolteului să fie netedă, hidratată și fermă

Demachiază/ curăță 

Asigură-te că odată cu demachierea feței te ocupi în mod egal și de zona gâtului și a decolteului, la fel de predispuse la acumularea de impurități, machiaj, praf, sebum. Mai ales atunci când ai aplicat fond de ten sau pudră și pe gât și decolteu!

Exfoliază delicat

Pentru a îndepărta celulele moarte și pentru ca substanțele nutritive din produsele de îngrijire să fie asimilate mai bine în piele, exfoliază și pielea de pe gât și decolteu, cu ajutorul unui scrub delicat.

Hidratează profund

Atunci când aplici serum și cremă de noapte sau de zi pe față, nu neglija gâtul și decolteul! Îți vei mulțumi mai târziu! Fiind mai subțire, pielea fină din zona gâtului este predispusă la o deshidratare mai rapidă decât cea a feței, așa că hidrateaz-o în fiecare zi. Atenție, nu folosi niciodată creme matifiante sau care reduc secreția de sebum pe zona gâtului și decolteului, întrucât vei accentua îmbătrânirea pielii în această zonă.

Nu uita de protecția solară

Folosirea zilnică a unui produs cu SPF poate întârzia îmbătrânirea pielii din zona gâtului și a decolteului, dar împiedică și apariția acelor pete maronii pe piept și a aspectului de piele creponată.

Tratamente la salon

Poți opta pentru mezoterapie sau microinjecții cu un cocktail hidratant de vitamine și nutrienți, benefic pentru revitalizarea și tonifierea zonei gâtului. Radiofrecvența, ca și procedură de “skin tightening”, este deosebit de eficientă.

Masajul stimulează circulația sângelui

Că să menții pielea fermă și suplă și să împiedici îmbătrânirea prematură, zona gâtului și a decolteului are nevoie de masaj cam de 2-3 ori pe săptămână. Folosindu-te de un ulei hidratant, masează cu mișcări delicate, ca de netezire, dinspre decolteu spre gât, apoi dinspre sâni spre umeri.

 

Produse recomandate
Comments