6 sfaturi de beauty esențiale când ai peste 40 de ani

6 sfaturi de beauty esențiale când ai peste 40 de ani

24 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

6 sfaturi de beauty esențiale când ai peste 40 de ani

Pielea nu îmbătrânește brusc odată ce împlinești această frumoasă vârstă, însă producția de colagen scade vertiginos, pielea își pierde din elasticitate, ridurile se adâncesc, iar rutina ta de frumusețe e bine să se adapteze.

Se spune că odată ce schimbi prefixul, din trei în patru, încep ridurile devin tot mai vizibile și tenul își pierde din strălucire! Dar nu intra în panică, poți avea o piele cu aspect tânăr chiar și după 40 de ani, cu ajutorul unor reguli simple!

1.Folosește serumuri cu vitamina C

Vitamina C oferă multe beneficii, inclusiv creșterea producției de colagen, care menține elasticitatea pielii și o determină să arate mai tânără și mai sănătoasă.

2.Mizează pe retinol

Retinolul este un derivat sintetic al vitaminei A și stimulează regenerarea celulelor pielii, acțiune care poate avea un fel de efect exfoliant. Cu ajutorul retinolului, pielea uscată capată un aspect nou, mai stralucitor și mai uniform, bogat în colagen și elastină. Prin urmare, reduce și previne ridurile!

3.Exfoliază și iar exfoliază!

Ca și curățarea/demachierea tenului, exfolierea este și ea la fel de importantă! Pe măsura înaintării în vârstă, pielea se va îngroșa și nu va mai arăta la fel de proaspătă ca la 20 de ani. De aceea, include în rutina de îngrijire și două exfolieri pe săptămână!

4.Folosește întotdeauna protecție solară

Despre crema cu protecție solară ridicată se spune că este cel mai bun produs antiage și așa este! Studiile arată că radiațiile solare reprezintă cauza principală pentru 80% dintre semnele vizibile ale îmbătrânirii faciale, așa că nu uita de SPF când ieși din casă!

5.Hidratează zilnic

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea se usucă, așa că produsele de îngrijire care conțin acid hialuronic sunt minunate pentru ten! Acesta are o capacitate impresionantă de a reține apa, îmbunătățind astfel nivelul de hidratare a pielii. Și uleiul esențial de trandafir de Damasc lasă pielea divin hidratată, reînnoită și strălucitoare!

6.Adoptă o dietă echilibrată și ai grijă să dormi bine

Pielea va fi cu adevărat strălucitoare și netedă când dormim suficient și mâncăm sănătos. Bea apă, nu lăsa să treacă nici o zi fără fructe și legume, renunță pe cât posibil la zahăr și odihnește-te. Melatonina este eliberată în organism pe timpul nopții și stimulează receptorii de creștere ai pielii. Și, pentru că poate întârzia semnele de îmbătrânire, melatonina a căpătat denumirea de „hormonul tinereții“.

 

Produse recomandate
Comments