Ce dacă e frig – păstrează hidratarea!

Ce dacă e frig – păstrează hidratarea!

23 noiembrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.

Pe vreme rece, pielea are tendință de uscare, din cauza vântului și a temperaturilor mici. Iată ce poți face, ca să-ți menții pielea bine hidratată și catifelată cât e iarna de lungă!

Vântul tăios, vremea friguroasă și aerul uscat din încăperile încălzite conspiră pentru a extrage apa din țesutul cutanat, de-a lungul lunilor de iarnă, lăsând pielea uscată, însetată. Cel mai tare au de suferit zonele în care glandele sebacee sunt puține sau lipsesc, cum ar fi obrajii, în cazul tenurilor foarte uscate, și pielea de pe mâini și picioare.

 

Pentru a-ți menține pielea moale și catifelată, urmează zi de zi acești pași simpli:

 

- Evită dușurile prea fierbinți și băile prea lungi. Apa fierbinte secătuiește pielea de hidratarea necesară – reglează deci temperatura apei la o valoare moderată, iar în cadă adaugă săruri și spumă de baie cu efect emolient asupra pielii.

- Exfoliază periodic tenul și pielea de pe corp (o dată, de două ori pe săptămână), pentru a elimina celulele moarte, pentru a activa regenerarea pielii și pentru a permite substanțelor hidratante și nutritive din produsele cosmetice (cremă de față, loțiune de corp) să acționeze eficient și în profunzime.

- Apelează la un umidificator de cameră, acasă și la birou, sau așază un bol cu apă pe calorifer, pentru a păstra un grad de umiditate optim în încăperile încălzite artificial.

- Chiar dacă ai un ten gras, evită loțiunile tonice sau alte produse demachiante care conțin alcool. Optează în schimb pentru tonere mai puțin astringente, cu pH neutru și acțiune delicată de îndepărtare a impurităților.

- Relaxează-te! Un studiu al Universității din Massachusetts a relevat faptul că stresul e un factor agravant al înrăutățirii condiției pielii pe timp de iarnă și recomandă activități precum meditația, yoga și aromaterapia pentru menținerea unui spirit echilibrat, dar și a unui ten frumos, curat, bine hidratat.

 

Comments