De ce e paciuli un ingredient legendar

De ce e paciuli un ingredient legendar

7 ianuarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Recunoscut cu ușurință datorită parfumului său bogat, dulce-moscat, paciuli formează de 25 de ani, alături de lavandă și vanilie, una dintre cele mai iubite arome Sabon.

În compoziția oricărui parfum, paciuli este esența, sufletul, nota specială ce exprimă eleganță, rafinament și accente naturale luxuriante.

Are proprietăți afrodisiace

Patchouli - sau Paciuli – este o plantă originară din Asia, ale cărei frunze și esențe extrase au fost folosite de mult timp pentru parfumarea țesăturilor de mătase și cașmir, dar și pentru virtuțile sale antiseptice sau afrodisiace.

Este un excelent antiseptic

Încă din antichitate, paciuli a fost folosit pentru alungarea insectelor, ca deodorant, dar și ca ingredient în loțiuni medicinale și în produse de îngrijire a corpului, datorită aromei sale unice și proprietăţilor sale antivirale, antimicrobiale, antiseptice şi bactericide, pentru o piele nu doar frumoasă, ci și sănătoasă.

Ameliorează durerile musculare

Stresul, presiunea şi epuizarea se pot somatiza în dureri musculare, neuropate sau osoase. Uleiul de paciuli, diluat corespunzător şi masat local poate detensiona zona dureroasă şi prin urmare relaxa durerea.

Întărește imunitatea

Sistemul imunitar poate fi într-un mod excelent susținut cu ajutorul uleiului de paciuli. Se folosește inhalat (din inhalatoare personale sau difuzat), masat (diluat in prealabil), pus în apa de baie (diluat în prealabil). Combinat cu uleiurile de palmarosa și bergamotă creează o combinație foarte eficientă pentru susținerea organismului în perioadele de recuperare.

Nelipsit din trusa parfumierilor

Uleiul esențial de paciuli este o esență omniprezentă în trusa parfumierilor. Are un miros intens, bogat, omogen, persistent, ușor dulce, cu multe nuanțe – balsamice, lemnoase, de pământ, picante, ierboase, rădăcinoase, ciocolatii și chiar asemănătoare vinului.

Excelent în aromoterapie

Paciuli liniștește sistemul nervos, calmează și conferă o stare de relaxare, iar efectele acestei arome se simt atât prin folosirea cosmeticelor și parfumurilor care o conțin. Pentru momente de pace, folosește un difuzor de aromă cu paciuli sau aprinde lumânari parfumate.

 

De ce e paciuli un ingredient legendar
Comments