Atenție! Vă informăm că în perioada sărbătorilor legale prima zi de expediere a coletelor este 7 mai. Mulțumim pentru înțelegere!
5 sfaturi pentru o ceașcă de ceai perfectă

5 sfaturi pentru o ceașcă de ceai perfectă

21 februarie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

5 sfaturi pentru o ceașcă de ceai perfectă

Ceremonia ceaiului, numită și „arta ceaiului“ de către chinezi, presupune ritualuri de preparare a acestei licori parfumate și savurarea ei ca stimulent în meditație sau pur și simplu într-o companie plăcută. Iată cum poți face un ceai cu gust desăvâ

5 sfaturi pentru o ceașcă de ceai perfectă

Negru, cu fructe sau din plante, ceaiul este nu doar o băutură delicioasă, ci și una cu proprietăți terapeutice. Iată 5 ponturi pentru ca experienţa servirii unui ceai de calitate să fie completă:

1.Înainte de toate, pentru a-i păstra gustul şi parfumul, este bine ca ceaiul să fie păstrat în cutii de metal sau porțelan, ferit de lumină sau condimente cărora le-ar putea prelua mirosul. Iar pentru o aromă mai bogată, optează pentru ceaiuri la plic, nu vrac.

2.Dacă îți dorești un ceai cu o aromă mai puternică, adaugă în ceainic un cub de zahăr, înainte de a turna apa fierbinte, iar dacă folosești ceaiuri granulate, pune mai întâi granulele în cană şi apoi toarnă apa de la o înălţime cât mai mare.

3.Dacă ești un fan al ceaiului negru, iată cum îl prepari după toate rigorile acestei arte: ai nevoie doar de o ceașcă, un ceainic, o farfuriuță, un termometru (pentru a fierbe apă la temperatura ideală de 80-90 de grade Celsius) și, eventual, de un infuzor. Preîncălzește ceașca de ceai: pune în ea puțină apă clocotită, las-o pentru câteva secunde, până când ceașca s-a încălzit, apoi golește-o. Pune frunzele de ceai în ceașcă; le poți așeza direct în apă sau poți folosi un infuzor. Toarnă apă fierbinte peste frunzele sau plicul de ceai, acoperă totul cu o farfurie mică și lasă ceaiul să infuzeze timp de aproximativ 3-5 minute. Poți gusta ceaiul după primele trei minute sau când intensitatea aromei este pe gustul tău. Opțional, adaugă lapte, lămâie sau îndulcitori.

4.Și ceaiul verde are secretele lui! Ceaiul verde capătă un gust amărui dacă apa este prea fierbinte și este recomandat ca temperatura apei să nu depășească 85oC. Atunci când preparăm o cană de ceai verde, e important că apa să nu înceapă să clocotească. Totodată, cu cât frunzele de ceai verde sunt lăsate mai mult timp la infuzat, cu atât aroma ceaiului va fi mai intensă. Pentru ceaiul verde la plic sau vrac, timpul mediu de infuzare este de trei minute.

5.Dacă iubești ceaiul atât de mult, încât îți dorești ca aroma lui fină să te însoțească toată ziua, alege cosmetice care conțin esențe de de ceai: ulei de duș și creme de corp sau de mâini... Astfel, vei beneficia de un răsfăț complet al simțurilor în serile răcoroase de iarnă!

 

Produse recomandate
Comments