Ce plante de interior te binedispun și cum le îngrijești

Ce plante de interior te binedispun și cum le îngrijești

13 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Terapeuţii susţin că stările noastre sunt dictate de plantele pe care le avem în casă, unele dintre ele fiind adevăraţi îngeri păzitori care ne binedispun în momentele dificile!

Există plante-donatori de energie şi pentru a primi energia copacilor, spre exemplu, este suficient să ne aşezăm cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau să îl cuprindem cu braţele şi ne vom primi porţia necesară de energie.

Printre cele mai puternice plante de interior care ne schimbă în bine starea de spirit cu energia lor avem:

Muşcata cu flori roşii sau albe posedă o energie pozitivă foarte puternică. Este suficient să stăm lângă o muşcată timp de 10-15 minute şi ne vom simţi odihniţi, cu forţele refăcute. Mușcata are nevoie de lumină naturală, dar nu trebuie ținută în soare. Se udă zilnic, dar nu în exces.

Ficusului i se datorează atmosfera plăcută şi bunăstarea din casă. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, acţionează cu blândeţe, abia perceptibil, calmând accesul de agresivitate. Este important să aibă lumină naturală, dar nu soare direct, așa că găsește-i un loc într-o zonă din casă ferită de soare. Șterge frunzele de praf cel puțin o dată pe lună, cu o cârpă umedă!

Florile naturale tăiate sunt donatori până când încep să moară. Din acest moment devin vampiri şi încep să absoarbă energia casei, de aceea nu păstra flori ofilite în vază. Și nu colecționa flori uscate!

Cactusul: ne ajută să ne completăm energia benefică şi, în acelaşi timp, poate înlătura energia negativă. Poate fi amplasat în faţa monitorului computerului, preluând o parte din energia negativă. Cactusul de apartament are nevoie de un amestec din nisip și turbă, la care se adaugă un strat de pietriș pe deasupra. Udă-l doar când s-a uscat pământul!

Violetele pot să ne echilibreze stările emoţionale, în schimb se întristează ele. Ele purifică spaţiul. Cel mai important sfat pentru îngrijirea violetelor: apa nu trebuie să ajunga pe frunze, pentru că le decolorează și le usucă.

Rozmarin: ajută la alungarea depresiei, aduce pace interioară şi alungă energiile negative. Trebuie plantat în ghivece de lut, în zona însorită a casei, ferit de curenți de aer.

Aloe vera atrage prosperitatea și energiile pozitive în orice loc al casei în care este poziționată! Nu face față la temperaturi negative, așa că iarna nu poate sta decât în locuri încălzite. Udă des planta, dar nu în exces, pentru că îi putrezește rădăcina.

Lavanda activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomniei sau depresiei. Necesită udare regulată, de 2-5 ori pe săptămână. Atenție, niciodată nu lăsa apă în farfuria de sub ghiveci!

 

Din păcate, unele flori şi unii arbuști acţionează pe post de vampiri energetici şi trebuie îndepărtaţi din jurul casei. Iată câteva exemple de plante-vampiri energetici, care nu sunt recomandate a fi păstrate în casă:

Begoniile: sunt plante-vampir, dar sunt totuși utile în casele cu mulți musafiri nepoftiți. :D Begonia absoarbe ca un aspirator toată energia, iar după un timp redă casei doar energia pozitivă.

Florile uscate sunt vampiri energetici, la fel și cele veştejite. În general, materia moartă atrage întotdeauna energii deloc benefice.

Feriga: puterea ei de a absorbi energiile benefice din casă și de a te lăsa fără vlagă și voință nu o face o plantă potrivită pentru mediul ambiental. Însă poate fi așezată pe televizor, pentru a mai absorbi din energia negativă pe care acesta o emană.

Hortensia: se spune că dacă într-o casă în care ai adus hortensii există fete tinere, necăsătorite, acestea vor rămâne fără pereche pe o perioadă nedeterminată de timp...

 

Ce plante de interior te binedispun și cum le îngrijești
Comments