Sezonul exfolierii - de ce, cum, cu ce și când e bine să apelăm la procedură

Sezonul exfolierii - de ce, cum, cu ce și când e bine să apelăm la procedură

2 septembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Sezonul exfolierii - de ce, cum, cu ce și când e bine să apelăm la procedură

Dacă toată vara ne-am relaxat și bucurat de pielea bronzată, toamna este anotimpul perfect pentru exfoliere!

Pielea se resimte după o vară întreagă cu umiditate, căldură, aer condiționat, soare, mare, sare și uleiuri de plajă! Celulele pielii se reînnoiesc la fiecare 28 de zile și ar fi ideal ca măcar o dată pe lună să facem o exfoliere și/sau o curățare temeinică a tenului, dar și a pielii corpului pentru a îndepărta celulele moarte.

Procesul de regenerare a pielii poate fi încetinit din mai multe cauze (vârstă, hormoni, alimentație, schimbarea anotimpului), situație care duce la blocarea porilor, erupții sub piele, riduri sau piele cu aspect tern.

Exfolierea îmbunătățește considerabil și circulația sângelui, iar în acest fel, pielea va fi vizibil mai sănătoasă

Cu cat avansam în vârstă, ciclul de regenerare al celulelor crește de la 28 la 45-50 de zile, de aceea e nevoie să îl ajutam să-și recapete strălucirea prin exfolierea mecanică sau chimică.

Există câteva tipuri de exfoliere care pot fi realizate doar de către specialiști și care sunt extrem de eficiente și noninvazive, precum: microdermoabraziunea, peelingul cu ultrasunete  și peelingul cu acizi AHA.

Procesul de exfoliere este recomandat să fie realizat și acasă, însă fără a agresa pielea, mai cu seamă dacă avem tenul sensibil și predispus la cuperoză. În acest ultim caz, exfolierea mecanică ar trebui evitată! 

Câteva sfaturi pentru o exfoliere ca la carte 

Cea mai bună metodă de îngrijire a tenului constă în exfolierea delicată, o dată pe săptămână sau chiar la zece zile, combinată cu produsele de îngrijire care ajută la refacerea și menținerea barierei protectoare.

Aplică apoi o mască hidratantă, răcoritoare, care calmează tenul după exfoliere și te vei bucura de o senzație de prospețime zile în șir!

Deși soarele încă mai are putere, din septembrie poți începe să incluzi în rutina de îngrijire a pielii produsele cu retinol, însă nu uita de SPF 50 de fiecare dată când ieși din casă. Retinolul accelezează procesul de reînnoire a celulelor, reglează secreția de sebum și estompează petele pigmentare.

De asemenea, reține că un ser cu acid hialuronic crează un strat protector la suprafața pielii și reține apa, fiind extrem de important atunci când temperaturile scad!

Nu uita nici de pielea de pe corp și ar fi minunat dacă ai răsfăța-o cu un scrub bogat în uleiuri hrănitoare măcar de două ori pe lună. Va rămâne perfect curată și catifelată ca a unui bebeluș!

 

Produse recomandate
Comments