Atenție! Vă informăm că în perioada sărbătorilor legale prima zi de expediere a coletelor este 7 mai. Mulțumim pentru înțelegere!
Rutină de primăvară pentru un ten împrospătat

Rutină de primăvară pentru un ten împrospătat

1 aprilie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Primăvara renunțăm, încet, încet, la cremele onctuoase, care ne-au protejat pielea de frig, și ne îndreptăm spre seruri și loțiuni cu texturi lejere.

Se schimbă anotimpul, alergiile de primăvară preiau controlul, somnul este afectat și, de multe ori, toate acestea au efecte dezastruoase asupra pielii tale. Primăvara acționează ca un restart și pentru ten, nu doar pentru starea noastră de spirit! Este momentul ideal să redăm tenului strălucirea și prospețimea printr-o rutină nouă de îngrijire.

Bye, bye, impurități!

Curățarea tenului este primul pas în rutina de îngrijire, indiferent de anotimp! Indiferent că preferi o loțiune de curățare, un ulei demachiant sau o spumă lejeră, care să îndepărteze impuritățile și sebumul, tenul are nevoie de curățare dimineața și seara. Cu religiozitate!

Exfoliere blândă? Sigur că da!

Un pas care nu încetează a fi important în rutina de îngrijire a tenului este exfolierea. Poți alege măști tip șervețel cu acest efect, creme abrazive sau exfolianți chimici (acidul salicilic, acidul glicolic și lactic), în funcție de tipul tău de ten și problemele acestuia. Spre exemplu, dacă te confrunți cu cuperoză, nu este indicat că folosești gomaje abrazive.

Exfolierea, după cum se știe, ajută tenul să respire! Mai exact, îndepărtează celulele moarte, eliberează porii, ameliorează ridurile fine și hiperpigmentarile solare superficiale, stimulează producția de colagen și ceramide, ameliorează și previne apariția punctele negre. Minunat, nu-i așa?

Hidratare și iar hidratare!

După exfoliere, competează ritualul cu o apă termală sau o apă naturală îmbogățită cu extracte prețioase din plante. Va calma imediat tenul și-l va pregăti pentru următorul pas, aplicarea unui ser, a unei loțiuni, a măștilor și a cremei hidratante.

O hidratare corespunzătoare ajută pielea să rămână suplă și combate ridurile fine. Primăvara e momentul să folosești creme hidratante mai ușoare și să renunți la texturile grase în favoarea celor lejere. Hidratează la fel de bine, nici o grijă!

Hello, sunshine! Dar cu protecție!

Ce dacă-i abia primăvară, protecția solară nu-și iese din drepturi niciodată! Poți încerca o cremă emulsionantă hidratantă cu SPF cât mai ridicat, deoarece îți va permite să alimentezi din punct de vedere lipidic și hidrofil pielea și să o protejezi, în același timp, de radiațiile solare dăunătoare.

 

Rutină de primăvară pentru un ten împrospătat
Produse recomandate
Comments