Profită cât poți de zilele însorite - iată de ce!

Profită cât poți de zilele însorite - iată de ce!

6 octombrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Profită cât poți de zilele însorite - iată de ce!

Înainte de instalarea toamnei, cu ploile și temperaturile ei scăzute, să ne bucurăm de ultimele zile cu soare fără dinți! Sunt medicament pentru trup și suflet!

Iubim vara și nu întâmplător suntem mult mai fericiți atunci când este cald, se întunecă târziu și soarele strălucește cu putere cât este ziua de lungă. Soarele stimulează eliberarea unei cantități mai crescute de serotonină, celebrul hormon al fericirii. 

Prin urmare, este demonstrat științific faptul că vara suntem binedispuși, ne trezim cu un tonus mai bun și suntem mai optimiști. Unul dintre secrete este, da, Măria Sa, Soarele!

De aceea, când avem norocul unei veri prelungite, putem profita la maximum de ultimele zile însorite, înainte ca ploile și frigul să ne strice buna dispoziție. 

Nu doar starea emoțională are de câștigat în urma expunerii la soare, ci și sănătatea! Corpul secretă vitamina D în prezența soarelui și are nevoie pentru asta de doar câteva minute - mai precis, zece minute de expunere directă. 

În schimb, dacă mergi la munte, într-o drumeție de mai multe ore, sau stai mai mult timp la soare, nu uita de SPF! Soarele încă îți poate arde pielea, chiar dacă este tomnatic.

Sportul în aer liber este o cale excelentă de a profita de ultimele raze de soare, de a-ți lua porția de vitamina D și de a face mișcare în același timp. Trei beneficii dintr-o dată! 

Încă mai este foarte frumos la mare, deși vremea nu mai îmbie la plajă și bălăceală. Te poți bucura în schimb de alte beneficii ale mării, cum ar fi aerosolii.

Plimbarea pe malul mării, mai ales în această perioadă când soarele este blând, este senzațională pentru aparatul respirator. Și poți merge la plajă chiar și cu cei mici, pentru câteva ședințe de respirație adâncă

Deosebit de relaxantă este și plimbarea cu picioarele goale pe nisipul călduț, în sunetul valurilor.

 

Produse recomandate
Comments