Fericirea dintr-o ceașcă de ceai

Fericirea dintr-o ceașcă de ceai

2 noiembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Pe lângă faptul ne poate încălzi într-o zi friguroasă de iarnă sau răcori într-o zi toridă de vară, ceaiul este o băutură nobilă și delicioasă, cu multiple beneficii pentru trup și suflet.

Potrivit lui Simon Gibbons, profesor de fitochimie în cadrul Facultăţii de Farmacie de la Universitatea din Londra, dacă bei cel puţin trei căni de ceai în fiecare zi, ai o imunitate mai bună și reduci riscul tumorilor pe creier sau al unui accident vascular cerebral.    

Ceaiul cu proprietăţi terapeutice poate fi, de fapt, obţinut din orice fel de plantă, și odată ce îi vei testa pentru prima oară beneficiile, vei îndrăgi acest tip de băutură-remediu. Iar dacă nu-ți place cafeaua, îți poți lua doza de energie dintr-o cană cu ceai negru.

Apropo de cafea, dacă o înlocuieşti cu o cană de ceai, poți evita afecțiuni ale gingiilor și chiar cariile, pentru că ceaiul negru îţi protejează gura de bacterii.

Mai mult, ceaiul negru conţine mai multă teină decât cel verde și are, deci, un efect energizant mai puternic, pentru că teina are efect stimulent, asemănător cofeinei. Este și bogat în vitamine şi minerale, are efecte benefice asupra sistemului nervos şi menţine sănătatea sistemului digestiv.

Cât despre infuziile din plante, cu siguranță ai auzit cel puțin o dată în viață îndemnul „bea un ceai de mușețel sau de tei”, atunci când ai avut o zi proastă sau te-ai confruntat cu o migrenă sau insomnie.

Beneficiile unei căni cu ceai, dintr-o plantă sau alta, nu sunt doar un efect Placebo. Chiar funcționează!

Spre exemplu, ceaiul de muşeţel este pentru mulţi aroma copilăriei, pentru că proprietăţile miraculoase ale acestei plante sunt indicate şi pentru copii. Și nu este doar o coincidență faptul că zâmbim, cei mai mulți dintre noi, atunci când simțim aroma ceaiului de mușețel.

Muşeţelul este considerat a fi o plantă medicinală, cu efect calmant, fiind un remediu la îndemână pentru combaterea stresului.

Poate îți amintești serile din copilărie, când nu puteai dormi, iar mama îți aducea un ceai călduț de tei, cu miere, te săruta pe frunte, și toate problemele dispăreau ca prin minune!

Infuzia de flori de tei este folosită în special cu rol de calmare, deoarece reduce stresul, obosela cronică, tratează insomnia, somnul agitat şi coşmarurile. Și dacă vine la pachet cu o mângâiere pe creștet a mamei sau a omului drag care ți-l prepară, efectul este garantat!

 

Fericirea dintr-o ceașcă de ceai
Comments