Beauty-terapii de toamnă

Beauty-terapii de toamnă

4 septembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Toamna este anotimpul perfect pentru tratamente de îngrijire și înfrumusețare. Afară nu e nici foarte frig, nici foarte cald, soarele e blând, pielea e mai odihnită după stresul prin care a trecut în perioada vacanțelor cu ultravciolete, apă sărată și vânt, și e mai receptivă la terapii.

Răsfață-te, deci, toamna, cu terapii de îngrijire a pielii simple, dar eficiente, pe care le poți face și acasă.

 

Exfolierea

Este unul dintre cele mai vechi tratamente de înfrumusețare și e capabil să schimbe instantaneu aspectul pielii, transformând-o dintr-o piele ternă, obosită, lipsită de strălucire, într-o piele moale, catifelată, luminoasă și mult întinerită. Principiul terapiei este foarte simplu: prin procedeu mecanic, cu ajutorul cremelor cu scrub - particule abrazive gen nisip, sare, zahăr etc. - sau prin procedeu chimic (gomaj cu creme ce conțin agenți de exfoliere), se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și se stimulează circulația sangvină. După exfoliere, culoarea pielii se uniformizează, porii se închid, ridurile fine sunt atenuate. Pe scurt, arăți și te simți grozav!

 

Aplicarea de măști

Acum e timpul pentru a ne hrăni pielea cu toate „bunătățile“, prin aplicarea măștilor pentru ten, bogate în ingrediente nutritive, calmante, energizante sau care curăță în profunzime. Pe lângă efectul concret, adică beneficiile obținute la nivelul tenului, măștile de față te obligă să-ți rezervi timp pentru tine, să te relaxezi, să te detensionezi psihic. Unde mai pui că după zece minute, te simți de zece ori mai frumoasă!

 

Masajul

Teoretic, masajul poate fi făcut în orice anotimp, însă toamna este una dintre perioadele din an recomandate pentru o terapie mai serioasă, pentru că pielea e acum mai puțin sensibilă, nu e arsă de soare, iar o ședință de masaj pe săptămână (poate fi chiar automasaj) vine perfect în completarea celorlalte terapii de îngrijire și înfrumusețare. În urma masajului, pielea beneficiază atât de efectele acțiunii mecanice propriu-zise, cât și de ingredientele produselor ce înlesnesc mișcările de masare: uleiuri de corp, creme hidratante și produse aromaterapeutice.

 

Beauty-terapii de toamnă
Produse recomandate
Comments