Top 5 activități indoor care te mențin în formă

Top 5 activități indoor care te mențin în formă

31 decembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Iarna parcă ne este tot mai greu să mergem la sală, mai ales după o zi obositoare la birou, dar vrem, totuși, să rămânem în formă. Nici o problemă, există suficiente activități fizice perfecte pentru acasă!

Dacă frigul sau restricțiile te țin departe de parc sau de sala de sport, îți poți organiza programul de antrenament chiar la tine acasă – ai nevoie de aparate adaptate sportului în sufragerie și mai ai nevoie de... ai ghicit, voință!

Kilometri pe bicicletă și pe banda de alergare

Este ideală atunci când te gândești să faci sport acasă sau când vremea urâtă nu-ți permite să alergi în parc. Avantajele ar fi că poți face sport la orice oră, în orice fel de echipament, chiar și între două ședințe, dacă ai un job care implică munca acasă. Bicileta este ideală pentru a te antrena zi de zi, te ajută să pierzi calorii, să tonifiezi musculatura, dar ocupă destul de mult spațiu în locuință și pune presiune mare pe articulații.

Atât banda de alergare, cât și bicicleta te ajută să pierzi în greutate, dacă îți dorești asta, să-ți tonifiezi musculatura și să te menții în formă. Cu cât te vei antrena mai des, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile.

Pas cu pas pe stepper

Mini-stepperele de apartament ocupă foarte puțin spațiu, dar contribuie din belșug la sănătatea cardiovasculară, prin procesele aerobice care au loc în organism în timp ce tu pășești.. pe loc, însă punând mușchii picioarelor, articulațiile și plămânii la treabă.

La început și la final – puțin stretching!

Înainte, dar și după o activitate fizică este recomandat să-ți pregătești/relaxezi corpul printr-o sesiune de stretching! Exercițiile de întindere sunt importante pentru mușchii și articulații. De asemenea, ajută la recapătarea flexibilității și mobilității pierdute în urma orelor petrecute pe scaun, la birou. Pe YouTube găsești numeroase exerciții de stretching pe care le poți realiza in intimitatea casei tale, pe salteluță, chiar în timp ce urmărești serialul favorit.

Yoga pentru corp, minte și suflet

Exercițiile de yoga (posturi/asane) sunt deosebit de eficiente pentru corp și minte, iar beneficiile lor le vei simți chiar și după o singură ședință. Dacă ai posibilitatea de a crea un spațiu relaxant acasă, cu lumânări parfumate, bețișoare aromatice sau muzică ambientală specifică, momentul va fi cu atât mai reușit!

Dansul e normal la orice vârstă

Dacă îți place să dansezi, iubești muzica și nu ești un fan al exercițiilor cu greutăți, poți pierde calorii destule și prin zumba sau balet. Dincolo de beneficiile pentru corp, prin dans îți dezvolți simțul ritmului, coordonarea pe linia melodică, echilibrul, îndemânarea. Dansul ajută la modelarea personalității, la stimularea creativității, dar și la menținerea tonusului intelectual și fizic.

 

Top 5 activități indoor care te mențin în formă
Comments