Cum să te relaxezi cu adevărat în aceasta vacanță de vară

Cum să te relaxezi cu adevărat în aceasta vacanță de vară

10 iunie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cu toții numărăm zilele până la vacanță, vizualizăm momentele de totală relaxare... De multe ori, planul de acasă nu se potrivește, însă, cu cel din... resort, și ne trezim puși în fața unor situații care ne pot ruina confortul. Iată cum le putem evi

Spre exemplu, poate mai importantă decât alegerea destinației de vacanță este alegerea partenerilor de călătorie. Așadar, pentru a nu te trezi în fața faptului împlinit și într-o situație fără ieșire, în care trebuie să suporți, pentru cel puțin șapte zile, un om cu care nici nu te distrezi, nici nu te lasă să te relaxezi, gândește-te foarte bine cu cine pleci în vacanță!

Alege-ți cu grijă companionii

Îndreaptă-ți atenția spre oamenii care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine, își doresc aceleași lucruri de la destinația respectivă – fie că este vorba despre plajă din zori și până în seară sau drumeții montane, shopping ori ședințe foto toată ziua.

Sau, pentru a nu se isca discuții pentru că cineva își dorește plajă și altcineva drumeții, faceți un plan de la bun început, prin care fiecare să fie conștient de prioritățile celuilalt. Fără supărare! Și ai curaj să-ți pui pe foaie dorințele, chiar dacă ele nu coincid cu ale partenerilor de călătorie. Până la urmă este și vacanța ta, ai dreptul la relaxare!

Respectă-ți pasiunea, dorințele, ritmul!

Este OK să faci mici compromisuri, de dragul partenerilor de vacanță, mai ales dacă situația este reciprocă. Însă nu merge până într-acolo încât renunți la toate muzeele pe care le aveai de gând să le vizitezi, spre exemplu, pentru că prietenii tăi nu sunt pasionați de asta.

Împărțiți în așa fel timpul încât fiecare să-și bifeze obiectivele cu care a plecat de acasă, fără să acumuleze frustrări și să se întoarcă din vacanță mai stresat decât a plecat.

Nu uita: orice îți place să faci în vacanță este exact lucrul pe care trebuie să-l faci!

Dormi până târziu, ia micul dejun la ora prânzului, fă o cură cu înghetață, stai pe plajă zi-lumină, citește, bronzează-te, înoată sau urcă pe munte, vizitează muzee, fă shopping. Orice nu ai timp să faci acasă, în vacanță nu pune presiune pe tine cu nimic și scoate-ți-l din vocabular pe „trebuie”!

Acum ai timp și pentru acele cosmetice travel size pe care le-ai cumpărat special pentru vacanță! Fă o baie relaxantă, exfoliază-ți pielea, îmbracă-te în aromele suave ale unui lapte de corp delicat... Nu te grăbi! Meriți un pic de răsfăț!

 

Cum să te relaxezi cu adevărat în aceasta vacanță de vară
Comments