5 căi pentru a atinge suprema stare de bine

5 căi pentru a atinge suprema stare de bine

21 martie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

5 căi pentru a atinge suprema stare de bine

Iată câțiva pași simpli pentru a atinge cea mai bună versiune a ta când vine vorba de pacea interioară!

Ce poți face pentru a-ți recăpăta cheful de viață, buna dispoziție, energia fizică și emoțională?

1.Fii atentă la ce se petrece în jurul tău

Ziua este din ce în ce mai lungă, te bucuri de Soare, îți bei cafeaua în parc, sub un copac înflorit, miroase frumos în jur, natura își recapătă verdele și florile multicolore. A venit primăvara și însăși observarea acestui miracol al naturii îți poate schimba radical dispoziția!

2.Fii mai activă

Și pentru că vorbeam despre Soare, zi mai lungă și natură înflorită, ai toate motivele pentru a fi și mai activă! O plimbare lungă în zonele preferate din oraș, jogging în parc sau o drumeție la munte ar putea fi câteva dintre activitățile active ale unui weekend de primăvară! Gândește-te că fiecare pas în plus pe care îl faci într-o zi înseamnă încă o cărămidă în zidul de rezistență al sistemului tău imunitar. 

3.Încearcă ceva nou

Deprinderea unei noi abilități sau o schimbare în rutina zilnică te ajută să fii și mai vigilentă, să-ți sporești concentrarea și să aduci un plus de adrenalină, dar și „hormoni ai fericirii” în viața ta. Poate fi vorba despre un hobby nou, o activitate pe care o amâni de ceva timp sau pentru care n-ai avut timp sau curaj. Îndrăznește!

4.Gândește-te și la alții

Este minunat să te ocupi de tine, de dorințele tale și să lucrezi pentru starea ta de bine. Însă o împlinire la fel de mare sau poate chiar mai mare ți-ar putea aduce lucrul cu și pentru oamenii care au nevoie de tine. Poate fi vorba despre strângeri de fonduri, donare de sânge, activități destinate animalelor fără stăpân sau voluntariat în centrele pentru copii sau vârstnici. 

Atunci când traversezi o perioadă mai proastă, te poți simți copleșită de gândul că nimeni nu are nevoie de tine, că ești singură sau că nu ai nimic de oferit lumii din jur. De aceea, astfel de activități îți pot crește stima de sine și, în același timp, poți face lucruri minunate și pentru alții! Fii generoasă cu mila, iubirea, inteligența, adevărul și creativitatea ta!

5.Rămâi conectată...

... cu tine și cu cei din jurul tău! Acceptă-ți emoțiile și limitele, ascultă-ți corpul și respectă ceea ce îți transmite. Dacă simți nevoia de odihnă, atunci închide telefonul, elimină tot ce îți distrage atenția și dormi. Renunță pe cât poți la ceea ce te stresează, îți accentuează anxietatea sau te scoate din starea de confort. Uneori este recomandat să ieși din zona cunoscută, însă ar fi bine să o faci când simți, în ritmul tău, nu forțat.

 

Produse recomandate
Comments