Baia caldă, momentul tău de răsfăț seara

Baia caldă, momentul tău de răsfăț seara

8 octombrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Dacă vara înseamnă dușuri rapide, reci și revigorante, a venit, în sfârșit, sezonul în care ne putem relaxa într-o baie caldă, cu săruri și uleiuri parfumate, la lumina delicată a lumânărilor!

Nu-i așa că și tu adori băile calde și lungi, în care să te relaxezi cu o carte alături și poate un pahar cu vin roșu? Ai astfel încă un motiv în plus să iubești toamna!

Dușurile reci, care îmblânzeau canicula, sunt înlocuite acum de băi leneșe cu apă caldă, spumă, săruri și uleiuri de tot felul, acompaniate de lumânări parfumate.

În zilele reci de toamnă, visăm cu ochii deschiși momentul când ajungem, seara, acasă și primul lucru pe care îl facem este să umplem cada cu apă.

Ce poate fi mai relaxant decât o baie în aromele preferate, cu săruri de la Marea Moartă care să ne mângâie pielea și să ne relaxeze toate simțurile?

Apa caldă te poate ajuta să te refaci emoțional, oferindu-ţi câteva clipe de linişte, pentru minte şi corp. După o zi lungă și obositoare, o baie caldă este locul perfect pentru a te deconecta.

Cât timp stai în cadă, poți încerca o meditație de relaxare și, cu ochii închiși: imaginează-ți cum apa în care te afli spală tot ceea ce a fost neplăcut pentru tine, în acea zi. Încearcă să vizualizezi cum dispar fricile, tensiunea, sentimentul neplăcut pe care ți l-a lăsat cearta cu un coleg sau neînțelegerile cu șeful, stresul, cu fiecare mișcare a apei din cadă. Întocmai ca atunci când un val șterge urmele pașilor de pe nisip.

Inspiră puternic aromele care se degajă din apă sau pe cel al lumânărilor parfumate și expiră, de asemenea, puternic. Fă acest exercițiu de câteva ori și vei simți cum te relaxezi și ești cuprinsă de o stare de liniște și calm! Pentru a te destinde complet, acompaniază ritualul băii de seară cu melodii liniştitoare, pe fundal.

Baia are beneficii și pentru piele!

Ritualul băii combină relaxarea cu îngrijirea pielii. Aburul cald ajută la curățarea mai uşoară a impurităţilor şi resturilor din pori, iar pielea ta rămâne curată şi frumoasă. Iar dacă folosești și un exfoliant la final, răsfățul este complet!

 

Baia caldă, momentul tău de răsfăț seara
Produse recomandate
Comments