Menține-ți pielea în cea mai bună formă pe timp de iarnă!

Menține-ți pielea în cea mai bună formă pe timp de iarnă!

11 ianuarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Iarna, pielea devine și mai sensibilă, iar urmările unei rutine incorecte de îngrijire înseamnă ten uscat, tern, lipsă de luminozitate. Să vedem ce putem face!

„Iarna nu-i ca vara“ nici când vine vorba despre rutina de îngrijire a pielii! Cu o singură excepție: factorul de protecție solară! Acesta trebuie aplicat și iarna, mai ales dacă e zăpadă, pentru că pielea se poate arde întocmai ca la malul mării.

Tenul suferă enorm din cauza vântului și a frigului, dar și din cauza aerului încălzit de acasă sau de la birou și de trecerile bruște de la cald la frig și invers. Nici băile fierbinți pe care mulți dintre noi le preferăm în această perioadă nu fac bine pielii.

Hidratare și iar hidratare

În astfel de momente este recomandat să foloseşti o cremă de zi şi de noapte care să îţi hidrateze pielea. Optează, totodată, pentru seruri și măști hidratante care ajută la calmarea pielii şi întinerirea celulelor.

Ar fi indicat să folosești un fond de ten cu proprietăţi hidratante, nu unul matifiant, mai ales dacă ai tenul uscat. Fondul de ten cu textură cremoasă îi va oferi pielii tale extra hidratarea de care are nevoie iarna.

Dermatologii ne sfătuiesc să renunțăm la cosmeticele cu alcool, mai ales iarna. Acestea usucă excesiv tenul, ne dau senzația de piele care strânge și cresc gradul de disconfort.

Şi buzele au nevoie de protecţie! Aplică balsam de buze hidratant seara, înainte să mergi la culcare!

Mâinile – cele mai expuse la frig!

Pielea de pe mâini are chiar mai mult de suferit din cauza frigului iernii decât cea a feţei pentru că ne spălăm foarte des pe mâini și folosim dezinfectante cu alcool. Așa că ai grijă să ai tot timpul în geantă sau pe birou o cremă intens hidratantă pentru mâini!

Răsfăț și grijă și pentru corp

Nu neglija pielea de pe corp, chiar dacă iarna stă mai mult acoperită de haine groase și pare că ar fi protejată astfel! Folosește uleiuri de duș intens hidratante și aplică o cremă de corp hrănitoare după fiecare baie sau duș.

Este important să te hidratezi şi din interior consumând cel puţin opt pahare de apă în fiecare zi. Mănâncă supe, bea ceaiuri, sucuri din fructe, renunță la băuturile carbogazoase și alege fructe în loc de deserturi cu mult zahăr. Vei vedea schimbările în bine chiar pe pielea ta!

 

Menține-ți pielea în cea mai bună formă pe timp de iarnă!
Produse recomandate
Comments