Terapia prin culori relaxante în nopțile de iarnă

Terapia prin culori relaxante în nopțile de iarnă

29 decembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Terapia prin culori relaxante în nopțile de iarnă

Terapia prin culori are numeroase efecte pozitive și zero efecte negative, deci alege să te relaxezi prin imagini pline de culoare, ce-ți vor încălzi serile de iarnă.

Această formă de terapie complementară susține că dacă ne odihnim privirea pe anumite nuanțe, starea noastră de spirit se îmbunătățește, nivelul de energie crește sau, dimpotrivă, ne putem în sfârșit relaxa. Hai să vedem ce efecte are terapia prin culori pentru sănătatea fizică, dar mai ales psihică!

 

Roșu, euforie și dinamism

Roșie este haina lui Moș Crăciun, roșii sunt cele mai multe decorațiuni cu care împodobim bradul și roșii sunt și accesoriile pe care ar trebui să le purtăm în noaptea de Revelion pentru promisiuni de dragoste în noul an.

Roșul ne transmite euforie și dinamism, iar în medicina tradițională asiatică e asociată cu accelerarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar, stimularea funcțiilor hepatice și creșterea virilității. Este culoarea indicată în caz de anemie, reumatism, astenie, frigiditate și contraindicată celor care suferă de hipertensiune și de tulburări psihice.

Verde, calm natural

Verdele calmează, reduce tensiunea și anxietatea, fiind indicată în special persoanelor care traversează o perioadă foarte stresantă și este o culoare minunată pentru dormitor. Ne poate ajuta să scăpăm de o mulțime de neplăceri: dureri de cap, alergii, insomnii, nevralgii, oboseală acută, hipertensiune, nevroză.

Este o culoare ce favorizează creativitatea, regenerarea, noile începuturi. Poartă această culoare când ai nevoie de liniște și relaxare psihică. 

Alb care purifică

Terapia cu alb este indicată în caz de afecțiuni psihice (depresie, nevroză, anxietate), diabet, suferințe ale ficatului sau ale plămânilor. Este o culoare fortifiantă, renegerantă și care induce gânduri frumoase.

Roz pentru compasiune

Rozul este asociat cu chakra inimii și înseamnă compasiune. Pentru a realiza o conexiune intensă cu inima ta și mesajele pe care ți le transmite, poartă roz, alege decorațiuni roz, aprinde lumânări parfumate roz și care răspândesc aromă de trandafir, fă o baie relaxantă cu spumă și sare minerală roz.

Galben, bucuria soarelui

Galbenul este o culoare a fericirii și a jocului. Oferă optimism, vindecare, caldură și lumină asemeni astrului-rege, elevând spiritul oricui se află într-o stare mai proastă. Poartă haine în nuanțe de galben, alege pentru casă lămpi care răspândesc lumină caldă sau decorațiuni în această culoare solară.

 

Produse recomandate
Comments