De ce exfoliantul de corp aromatic te ajută să alungi stresul

De ce exfoliantul de corp aromatic te ajută să alungi stresul

18 martie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Doar câteva picături de uleiuri esențiale îți pot schimba starea de spirit, iar asta nu este magie, ci aromaterapie! O metodă perfectă pentru a te bucura de beneficiile lor este și exfolierea corpului cu scruburi aromate.

Aromaterapia este știința utilizării uleiurilor esențiale din plante pentru vindecare sau relaxare. Fie că sunt inhalate, aplicate pe piele sau administrate pe cale orală, uleiurile esenţiale reprezintă un tratament alternativ pentru infecţii, stres, depresie, afecţiuni dermatologice, precum şi alte probleme de sănătate.

Pentru a aduce o bucurie în plus celor care au descoperit minunile aromaterapiei sau vor să afle pe pielea lor beneficiile uleiurilor esențiale, Sabon a creat exfoliantele de corp aromatice. Acestea nu conțin parfum, dar sunt infuzate cu un amestec exclusiv de două uleiuri esențiale pure, fiecare cu propria aromă și cu un efect unic asupra stării de spirit.

Lavandă și mandarin

Aceste două uleiuri esențiale sunt cunoscute pentru că oferă armonie și echilibru, calmează mintea, relaxează trupul și-ți asigură un somn liniștit.

Numeroase studii arată că mirosul de lavandă calmează sistemul nervos și are un efect liniștitor în caz de anxietate, stres, atacuri de panică, depresie sau oboseală cronică. La rândul său, uleiul esențial de mandarin este marele aliat al sistemului nervos cu rol sedativ și relaxant, excelent în stări de anxietate, stres, spaimă, griji, tristețe.

 Geranium și cistus

Uleiurile esențiale de geranium egiptean și cistus din Spania sunt prețuite din vechime pentru aromele lor înălțătoare care revigorează corpul și mintea.

Uleiul esențial de geranium egiptean echilibrează mintea și emoțiile, sistemul hormonal, sistemul limfatic, stimulând în același timp cortexul suprarenal. Este un ulei revigorant și blând, de ajutor în calmarea tensiunilor asociate cu stresul vieții de zi cu zi.

Uleiul esențial Cistus este obținut dintr-un trandafir sălbatic care are un miros ușor asemănător mierii. El stimulează toate cele cinci simțuri, având beneficii revigorante, iar în plus, este util pentru momentele meditație, rugăciune și psihoterapie.

 

De ce exfoliantul de corp aromatic te ajută să alungi stresul
Produse recomandate
Comments