10 minute de yoga pentru ten ferm și relaxat

10 minute de yoga pentru ten ferm și relaxat

15 aprilie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Dacă yoga este excelentă pentru corp, atunci când avem nevoie de detensionarea musculaturii, află că are efecte excelente și asupra tenului!

Avem în jur de 50 de mușchi la nivelul feței, care au și ei nevoie de relaxare și... exercițiu fizic, întocmai ca picioarele sau brațele.

Momentele stresante lasă urme pe chipul nostru pentru că pielea se oxigenează mai greu, iar mușchii feței se tensionează. În timp, acest lucru duce la apariția ridurilor, aspect tern al pielii, lipsa luminozității și a fermității.

Mai nou, a apărut o nouă formă de yoga, o tehnică de rejuvenare a tenului numită yoga facială, care promovează o serie de exerciții ce decongestionează mușchii feței, oferind un aspect mai proaspăt și mai tânăr.

Exercițiile au rolul de a stimula producția de colagen și elastină la nivelul dermului, iar pentru a ajuta și mai mult pielea, poți folosi un ser sau un ulei facial.

Un program de zece de minute pe zi de exerciții faciale pot șterge în doar câteva săptămâni doi ani de pe chip, în special în cazul femeilor de vârstă medie.

Pentru obraji:

Inspiră profund și, cu gura închisă, suflă aerul în interiorul obrajilor, pentru ca pielea de la exterior să fie întinsă și cât mai elastică. Repetă exercițiul de cinci ori. Continuă prin tragerea obrajilor în interior, ca atunci când bei suc cu paiul. Menține poziția pentru câteva secunde, apoi eliberează. Exercițiul stimulează mușchii obrazului inferior.

Pentru diminuarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor:

Cu ajutorul degetului arătător şi mijlociu ale aceleiași mâini, depărtate cât să formeze litera V, presează delicat capătul interior, respectiv cel exterior al fiecărei sprâncene. Privește spre tavan şi ridică pleoapele inferioare, astfel încât să te uiți încrucişat. Apoi relaxează. Repetă acest exerciţiu de şase ori.

Pentru netezirea pielii:

Alege o poziţie comodă şi freacă palmele una de altă până se încălzesc. Cu mişcări foarte uşoare de netezire, masează fața cu mişcări ascendente. Repetă de 2-3 ori. La sfârşit, acoperă ochii cu palmele presând foarte uşor pleoapele deasupra globilor oculari.

 

10 minute de yoga pentru ten ferm și relaxat
Produse recomandate
Comments