10 minute de sport pentru proaspetele mămici

10 minute de sport pentru proaspetele mămici

5 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

10 minute de sport pentru proaspetele mămici

Sarcina împlică schimbări importante nu doar în psihicul mamei, dar și în corpul său! Iată cum revenirea la silueta dinainte de sarcină se poate realiza într-un mod distractiv și sănătos!

Presiunea pe care o poate simți o proaspătă mămică, de a arăta ca un topmodel imediat ce a adus pe lume un copil o poate trimite în sala de sport mult prea devreme.

Oricât de mult ți-ai dori să-ți revii la silueta de dinainte să rămâi însărcinată, nu este indicat și nici sănătos să-ți stresezi corpul cu exerciții extenuante. Mai ales dacă ai născut prin cezariană!

Ai răbdare cu corpul tău!

Înainte de toate, cere sfatul medicului! Și îndrumările unui specialist în mișcare pentru ca articulațiile să își recapete rezistența și elasticitatea, în cele mai sigure condiții pentru tine!

Primele exerciţii pot fi făcute imediat după venirea pe lume a bebeluşului: este vorba despre exerciţiile Kegel pe care ţi le-a recomandat medicul sau moaşa încă din perioada sarcinii, atât de utile în reantrenarea planşeului pelvin.

Un alt lucru pe care îl poţi face imediat ce te simţi în stare, sunt plimbările. Nu e cazul să accelerezi, să te forţezi, cel puţin nu acum, la început, înainte de controlul efectuat la medic la șase săptămâni după naştere, dar e util, practic şi sănătos să ieşi pe cât posibil zilnic şi să mergi, pur şi simplu, 30 de minute pe zi – sau cât poţi, fără să te simţi epuizată.

Simplu și rapid

Iată un exemplu de exerciţiu la sol care nu-ți va lua mai mult de zece minute! Pentru întărirea muşchilor abdominali, pentru a asigura o mai bună susţinere a spatelui şi a atenua durerile de spate: sprijină-te pe palme şi pe genunchi, asigură-te că genunchii se află în dreptul şoldurilor şi palmele în dreptul umerilor; îndreaptă coloana; îndoaie spatele pentru câteva secunde, arcuieşte spatele şi menţine această poziţie pentru 20 de secunde, după care revino în poziția inițială. Repetă de cinci ori.

Dacă ai născut prin cezariană, rezervă primele 6-8 săptămâni după naştere pentru exerciţii Kegel şi plimbări. Este indicată purtarea unei centuri abdominale speciale care să încurajeze revenirea muşchilor la locul lor.

 

Produse recomandate
Comments