5 arome care-ți binedispun casa

5 arome care-ți binedispun casa

28 ianuarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

În funcție de aroma aleasă, odorizantele, lumânările sau uleiurile esențiale din lampa de aromoterapie ne conferă anumite stări de spirit și pot schimba total vibe-ul casei.

Extrase din plante, condimente sau ierburi aromatice şi medicinale, uleiurile esențiale pe care le putem folosi în lampa de aromaterapie, în compoziția lumânărilor parfumate sau a difuzoarelor pentru cameră conţin în formă concentrată proprietăţile vindecătoare specifice ale plantelor respective.

Spre exemplu:

1.  Lavanda

Ajută la un somn liniștitor și poate chiar ameliora durerile de cap. Totodată ne ajută să ne calmăm în perioadele tensionate, să ne echilibrăm emoțional și să lăsăm la ușă stresul de la serviciu. Un difuzor de aromă care ne parfumează casa cu aromă de lavandă are puterea de a schimba total atmosfera din casă!

O altă idee excelentă de a te bucura de aroma minunată a lavandei și de a oferi casei tale o atmosferă serenă este folosirea parfumurilor speciale pentru textile cu acest parfum.

2.  Lămâia

Aroma de lămâie este ideală pentru împrospătarea aerului din casă, este tonică, energizantă, ne schimbă instant în bine starea de spirit. Este o aromă care oferă energie și bună dispoziție, atât de necesare în perioadele stresante pentru trup, minte și suflet.

3.  Vanilia

În afara parfumului său plăcut şi delicat, vanilia este totodată şi un bun remediu împotriva insomniilor și combate anxietatea ușoară. De asemenea, are efect analgezic, calmând durerea de cap. Aprinde o lumânare parfumată cu aromă de vanilie și vei vedea cum casa ta capătă un aer elegant și confortabil.

4.  Trandafirul

Aroma de trandafir este un execelent aliat în lupta cu depresia și anxietatea. Stresul acumulat în atmosfera casei tale poate fi atenuat dacă folosești un difuzor special sau o lampă de aromaterapie cu ajutorul cărora să transformi locuința într-o grădină de roze.

5.  Iasomia

Mirosul plăcut al iasomiei poate atenua stările depresive, stimulează eliberarea serotoninei, îmbunătăţind dispoziţia. Dacă insomniile îţi dau bătăi de cap, aromaterapia cu ulei esenţial de iasomie te va ajuta să adormi mai uşor. Totodată, pentru o casă mai veselă și mai primitoare, aprinde o lumânare parfumată cu aromă de iasomie sau aplică pe textile câțiva pufi cu acest parfum magic!

 

5 arome care-ți binedispun casa
Produse recomandate
Comments