Trei activități care-ți aduc liniște și calm

Trei activități care-ți aduc liniște și calm

26 aprilie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Este o adevărată provocare să rămâi liniștit și calm în aceste vremuri perturbate de angoase, de frici, de necesitatea de a corespunde mereu așteptărilor familiei sau societății.

Un prim pas către starea de calm și pace interioară este să rămâi în conexiune cu realitatea ta proprie, fără a te lăsa manipulată de fricile și părerile altora. De cele mai multe ori, involuntar, preiei grijile și anxietățile celor din jur, chiar dacă nu ai o legătură direct cu problemele și conflictele lor. Detașarea este foarte importantă!

Ce poți face pentru a-ți regăsi pacea și liniștea:

1.Plimbă-te în natură sau prin oraș

Dincolo de exercițiile de respirație pe care le poți face în natură, minunată este și împământarea: “grounding” și “earthing”. În timp ce earthing se referă la împământarea fizică, grounding este împământarea mentală, emoțională și spirituală.

Natura are numeroase efecte benefice asupra sănătății: întărește sistemul imunitar, diminuează stresul și anxietatea, atenuează stările depresive, alungă frustrările, clădește sentimente de fericire și împăcare cu sinele.

Dacă nu-ți este la îndemână plimbarea în natură și preferi orașul, caută un colț liniștit și boem al urbei tale, cu o arhitectură frumoasă, și lasă-te învăluită de poezia acelui loc. Plimbă-te pe străduțe pe care n-ai mai fost, ia masa la un restaurant cochet, răsfață-te cu un pahar de vin bun, și ai să vezi cum grijile și temerile tale nu vor mai fi atât de copleșitoare.

2.Ascultă muzică

Studiile arată că muzica se conectează cu sistemul nervos al unei persoane, reprezentat de funcția creierului, de tensiunea arterială și de bătăile inimii, dar și cu sistemul său limbic, care cuprinde sentimentele și emoțiile.

Dacă asculți o muzică relaxantă, corpul tău va vibra în același ritm cu sunetele auzite, ajutându-te să te destinzi complet. Creierul tău va elibera mai multe endorfine, substanțe responsabile cu sporirea senzației de fericire și, astfel, te vei simți mai bine, mai mulțumit și liniștit.

3. Rostește afirmații pozitive

„Renunţ la toate lucrurile pe care nu le pot controla. Găsesc pace în momentul prezent, aşteptând ca Universul să îmi arate drumul pe care trebuie să merg mai departe.“

„Îmi păstrez calmul chiar şi atunci când lumea din jurul meu este haotică şi totul pare scăpat de sub control. Ştiu că şi asta va trece.“

„Sufletul meu este plin de energie pozitivă şi nimic nu poate schimba asta.“

„Am răbdare pentru că ştiu că Universul are un plan frumos pentru mine.“

 

Trei activități care-ți aduc liniște și calm
Produse recomandate
Comments