Grădina de pe terasă - ce plantăm toamna

Grădina de pe terasă - ce plantăm toamna

20 octombrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Grădina de pe terasă - ce plantăm toamna

Toamna poate fi un anotimp prietenos cu florile și plantele din micuța ta grădină din balcon sau de pe terasă. Există numeroase plante și arbuști care înfloresc în sezonul rece!

Chiar dacă vara s-a încheiat, nu trebuie să renunți la un balcon frumos înflorit și colorat. Există flori foarte rezistente la frig, multe dintre ele înflorind până în prag de iarnă. 

Printre florile care ne pot înfrumuseța balcoanele toamna se numără dalia, crizantema, brândușele sau gladiolele. 

Mai sunt și florile mai puțin cunoscute, dar extraordinare din punct de vedere estetic, precum Callicarpa - un arbust care impresioneaza nu prin flori, ci prin fructele mici, rotunde, de culoare mov stralucitor, Caryopteris - un arbust decorativ care formează tufișuri dense, cu flori albastre sau Helenium - o plantă perenă extrem de atractivă, cu frunze verzi și flori de culoare roșu-bordo.

Și floarea Cyclamen (sau Violeta de Alpi) este o plantă care poate fi considerată regina balconului de toamnă care poate fi cultivată în ghivece și chiar direct pe sol, dacă ai un rooftop generos.

Violete de Parma sunt, de asemenea, principalele flori ale sezonului de toamnă-iarnă. Roz, albe sau violet, aceste plante minunate împodobesc ferestrele și terasele, fiind unele dintre cele mai apreciate flori de apartament și de balcon.

Crizantema este numită și „regina florilor de toamnă” datorită frumuseții acesteia, în zeci de culori, dar și a faptului că își păstrează vitalitatea și în cele mai vitrege condiții. O altă vedetă cu flori roz, roșii, mov sau albe, Ochiul Boului (cu numele ei științific Callistephus chinensis) îți poate împodobi toamna terasa sau balconul.

Salvia este cunoscută mai mult că planta aromatică, însă aceasta poate fi folosită și în scopuri decorative. Dacă îi creezi condițiile necesare unei dezvoltări armonioase, te va răsplăti cu frumoase flori în nuanțe de violet, roșu, roz sau galben.

Pentru a le ajuta să reziste mai bine pe timp de iarnă, se recomandă acoperirea plantelor cu cu frunze uscate și fân pe timpul anotimpului rece. 

Fertilizarea plantelor le va ajută să reziste mai bine la temperaturi scăzute și trebuie făcută în funcție de specificul florilor pe care le-ai ales pentru grădina ta din balcon.

 

Produse recomandate
Comments