Cum îți păstrezi optimismul în zilele tot mai scurte

Cum îți păstrezi optimismul în zilele tot mai scurte

19 octombrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Da, zilele sunt egale cu nopțile, este deja întuneric la ora la care, acum puțin timp, ne pregăteam să ieșim la o limonadă, în rochii cu bretele spaghetti. Toamna are și ea farmecul ei, însă!

Toamna vine la pachet și cu astenia specifică, optimism aproape de nivelul mării și chef doar de stat în pat, cu telecomanda alături și draperiile trase. Dar poți învaţa să apreciezi natura în culorile ei calde, să simţi mirosul proaspăt de ploaie şi de iarbă udă. O simplă tură de parc alături de o persoană dragă te poate binedispune instantaneu!

Uneori, o comedie bună este tot ceea ce ai nevoie într-o zi proastă! Nivelul de serotonină crește, emoțiile neplăcute dispar și vei avea un somn liniștit. Chiar poți duce la un alt nivel acest moment și poți organiza cu iubitul tău sau prietena cea mai bună un maraton de weekend cu filme siropoase și comedii. Printre popcorn și ciocolată cu bezea aplicați și o mască relaxantă cu lavandă, pentru o terapie completă anti-astenie de toamnă!

Pe de altă parte, gătitul te poate ajuta să te relaxezi şi să îţi eliberezi mintea de gânduri negative! Ce zici de o tartă cu prune, un pandișpan cu pere sau o plăcintă cu mere, dacă tot ai o prietenă în vizită și s-a făcut și vremea de bunătăți la cuptor?

Aromaterapie pentru relaxare

Sărurile de baie cu aromă de lavandă ajută la eliminarea stresului cotidian, la relaxare şi ridicarea nivelului bunei dispoziţii. Relaxarea împiedică instalarea asteniei de toamnă, fiind un bun remediu împotriva stărilor apatice şi lipsei de energie.

Lavanda este probabil una dintre cele mai bune și mai frecvent utilizate uleiuri esenţiale, datorită aromei sale proaspete şi florale. Uleiul esenţial de lavandă este excelent pentru îmbunătăţirea atenţiei, reducerea stresului, agitaţiei şi atenuarea insomniei.

Pune câteva picături în lampa de aromaterapie, în apa din cadă sau pur și simplu picură 2-3 picături de ulei de lavandă pe palme și apoi respiră adânc. Relaxarea și buna dispoziție se instalează instant!

 

Cum îți păstrezi optimismul în zilele tot mai scurte
Produse recomandate
Comments