3 exerciții să te menții în formă pe plaja

3 exerciții să te menții în formă pe plaja

8 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

3 exerciții să te menții în formă pe plaja

Silueta la care muncim din greu cu multe luni înainte de vacanța de vară are nevoie de întreținere, mai cu seamă că în zilele de relaxare uităm de dietă. Iată câteva exerciții simple de făcut la mare!

Plimbare ușoară sau jogging

Dimineața pe plajă este perfectă pentru bronz sănătos, aerosoli, dar și mișcare. Pentru a te încălzi, începe cu o plimbare sau cinci minute de jogging pe faleză sau chiar pe malul mării, cu picioarele goale, în bătaia valurilor. Pe lângă mișcare și aerosoli, ai parte și de un excelent masaj la tălpi!

Fiind teren accidentat, jogging-ul pe plajă înseamnă mai mult efort depus decât pe asfalt sau pe banda de alergare.

Dacă nu ești un mare fan al alergării, poți opta pentru o plimbare la malul mării, în pas alert. Înainte sau după micul dejun, pentru a favoriza digestia. Nu uita de SPF!

Află că și aplecarea după scoici este o mișcare extrem de eficientă pentru mușchii spatelui și ai picioarelor, dar și pentru abdomen!

Înot sau sărituri peste valuri

Despre beneficiile înotului pentru siluetă și sănătate știe toată lumea. Crește ritmul cardiac și întărește sistemul cardiovascular fără să pună presiune prea puternică pe articulații și oase. De asemenea, tonifică musculatura, iar numeroase studii au arătat că înotul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la controlul glicemiei.

Dacă nu știi să înoți, poți sări peste valuri. Specialiștii spun că 30 de minute de sărit peste valuri sunt echivalente cu un antrenament cardio care lucrează în mod special umerii și coloana vertebrală. 

Sărituri pe nisip și în apă

Săriturile sunt o alternativă pentru tonifierea musculară și pentru îmbunătățirea posturii corpului. Fă zece sărituri cu mâinile și picioarele depărtate, oprește-te și numără până la 8, apoi repetă.

Un alt exercițiu eficient: așează-te pe nisip cu genunchii îndoiți și mâinile în spatele tău, degetele de la mâini îndreptate spre tine. Ridică fundul și mergi în spate (mișcare cunoscută și sub numele de „mersul crabului“ ). Schimbă direcția și întoarce-te în punctual din care ai plecat.

Când nivelul apei ajunge la talie, oprește-te și fă niște mici exercitii. Menține-ți corpul cât se poate de drept și apoi rotește-l în stânga și în dreapta. Este nevoie de câte zece mișcari pentru fiecare parte pentru o talie de viespe.

Dacă vrei să-ți întărești mușchii spatelui, folosește-ți mâinile pe post de vâsle și pune-le să lucreze atât pentru direcția înainte, cât și pentru înapoi.

 

Produse recomandate
Comments