Ce să faci și mai ales ce să NU faci după epilare

Ce să faci și mai ales ce să NU faci după epilare

6 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Vara ne dorim să expunem cea mai fină piele, dar deseori, după epilat, gambele noastre nu sunt atât de netede precum ne-am dori. Să vedem unde am putea greși și cum remediem situația.

Din cauza căldurii excesive, porii se deschid mai mult și procesul de îndepărtare a firelor de păr se transformă într-un proces neplăcut! Iritațiile care apar pe piele nu sunt doar inestetice, dar pot cauza și disconfort, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Fie că optezi pentru ceară, epilator, cremă, laser sau apelezi la clasicul aparat de ras, este indicat să urmezi o rutină de îngrijire corectă post epilat.

Așadar:

Nu exfolia pielea după îndepărtarea părului nedorit! Bifează acest pas înainte de epilare, niciodată după! Evită produsele cosmetice exfoliante, cu acizi AHA & BHA spre exemplu, sau a scruburilor mecanice mai devreme de 24 de ore la procedură. Chiar este recomandat să îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii, fie că vei urma o epilare facială sau corporală, și astfel rezolvi și problema firelor de păr crescute în piele!

Evită băile fierbinți și vizitele la piscină după epilare! Pielea poate avea mici leziuni, fiind vulnerabilă astfel în fața bacteriilor și a germenilor, mai ales dacă ai apelat la ceară, aparat sau laser! Așa că renunță imediat după epilat la vizitele la piscină, jacuzzi, saună și chiar băi și dușuri fierbinți acasă la tine! Poți aplica pudră de talc pe zonele epilate pentru a preveni transpirația, dar evită baia și folosirea antiperspirantelor la axilă, când pielea e încă sensibilizată.

Dacă folosești ceara sau aparatul de epilat, poți răci puțin zona înainte, cu o compresă rece! Iar dacă foloseşti ceară, poţi îndepărta eventualele reziduuri folosind ulei pentru bebeluşi, care are şi proprietăţi hidratante în acelaşi timp

Nu expune pielea la soare! Chiar dacă folosești o cremă cu SPF mare, nu este indicat să mergi la plajă imediat după ce te-ai epilat, mai ales după epilarea cu ceară, epilator sau cremă. În cazul laserului nici nu încape discuție, ți se va spune din start să nu te expui la soare. Radiațiile UV usucă și sensibilizează pielea, iar atunci când aceasta e deja afectată din cauza epilatorului, pielea are de suferit.

Dacă preferi lama de ras, cel mai important este să alegi un gel de ras special, eventual unul destinat pielii sensibile și o lamă specială pentru femei. Nu este indicat săpunul, gelul de duș și în nici un caz folosirea lamei pe pielea uscată! Găsești în comerț tot ceea ce ai nevoie pentru ca acest tip de îndepărtare a pielii să nu fie unul neplăcut!

Dacă totuși au apărut pete și iritații după epilare, folosește timp de 2-3 zile geluri de duș și loțiuni regenerante delicate, create pentru piele sensibilă sau pentru bebeluși. Pulverizează de câteva ori pe zi apă termală, care are rol de calmare. Poți folosi o cremă antiseptică, pentru a grăbi vindecarea pielii.

 

Ce să faci și mai ales ce să NU faci după epilare
Comments